Eredivisie-opstelling met tongbrekers; Jahanbakhsh neemt ploeg bij de hand

In de Eredivisie hebben de makkelijke namen vooralsnog de overhand en dat is een opluchting voor vele verslaggevers. Echter kennen wij in de Nederlandse competitie ook enkele namen waar je veel moeite kent met het uitspreken. Wij hebben een elftal gemaakt met de tongbrekers uit de Eredivisie!

Issam El Maach

Issam El Maach is één van de sluitposten van RKC Waalwijk. De Marokkaan keepte afgelopen week nog in het bekerduel tegen ADO Den Haag. De 21-jarige keeper kwam over van Ajax. Zijn naam spreek je uit als El Maatsj.

Verdediging met Chatzidiakos, Pleguezuelo, Bochniewicz en Kasanwirjo

Pantes Chatzidiakos is één van de centrale verdedigers van AZ. De 25-jarige Griek groeide vanuit de jeugd uit tot vaste kracht van de Alkmaarders. De lengte in combinatie met de ingewikkelde letters achter elkaar maakt het een struikelblok voor vele commentatoren. 

Julio Pleguezuelo is een centrale verdediger in dienst van FC Twente. De Spanjaard kwam over uit de jeugd van Arsenal. Niet alleen de achternaam van de 24-jarige verdediger is een probleem, want ook zijn voornaam spreek je niet uit zoals het er staat. Gulio Plegezolo is de correcte uitspraak.

Paweł Bochniewicz is een Poolse verdediger in dienst van sc Heerenveen. De 25-jarige rechtspoot kwam over van het Poolse Górnik Zabre in 2020 en daardoor kreeg de Eredivisie te maken met wederom een moeilijke naam. De naam spreek je uit als Pavel Boknevjiets

We blijven in het Noorden van het land met FC Groningen-verdediger Neraysho Kasanwirjo. De 21-jarige Nederlander kan op meerdere plekken in de verdediging uit de voeten kan. Niet alleen de commentatoren, maar ook binnen de club is het een moeilijke naam om uit te spreken. Daarom heeft hij de bijnaam 'Nana' gekregen.

Middenveld met Kiomourtzoglou, Başacıkoğlu, Eddahchouri en El Bouchataoui

De Duitse Orestis Kiomourtzoglou speelt sinds 2019 bij Heracles Almelo. De 23-jarige middenvelder is een vaste waarde in de ploeg van trainer Frank Wormuth en geeft daarom wekelijks de kans om zijn lange naam goed uit te spreken. Zijn naam kort je ietwat af als je hem uitspreekt: Kimotzogloe.

Als je naar deze naam kijkt, weet je dat de Turkse middenvelder al eerder in de Eredivisie is opgedoken. Başaçikoglu komt momenteel uit voor Heracles Almelo. Een paar uur oefenen en je hebt de naam waarschijnlijk wel onder de knie. Waarschijnlijk. 

Zakaria Eddahchouri is een Nederlandse middenvelder van Go Ahead Eagles. Hier groeide hij als talent uit de jeugd door tot selectiespeler. De Nederlander is een aanvallend ingestelde speler. 

Achraf El Bouchataoui speelt sinds dit seizoen als huurling voor RKC Waalwijk. De 22-jarige Nederlander wordt gehuurd van Feyenoord. De moeilijkheid van deze naam zit hem in de laatste letters van zijn achternaam. 

Aanval met Jahanbakhsh en Yiğit Emre Çeltik

Alireza Jahanbakhsh is de Iraanse vleugelaanvaller van Feyenoord. De 28-jarige rechtspoot speelde in de Eredivisie eerder al voor NEC en AZ. Voor de commentatoren dus tijd genoeg om te oefenen met zijn naam, maar voor menig voetbalsupporter nog altijd een pittig struikelblok.

Yiğit Emre Çeltik is een Turkse aanvaller van Fortuna Sittard. Momenteel is hij bankzitter in Limburg. De 18-jarige Turkse linkspoot kwam over uit zijn thuisland in 2021. Door zijn plek als bankzitter kunnen vele verslaggevers nog even oefenen met deze pittige naam.

eredivisie spelers met een moeilijke achter naam