Kogel door de kerk: Danilo verruilt Feyenoord voor Rangers FC

Het hoge woord is eruit: Danilo maakt de overstap van Feyenoord naar Rangers FC. De Braziliaanse spits heeft een vijfjarig contract getekend bij de Schotse recordkampioen.

Rangers en Feyenoord waren al geruime tijd in onderhandeling over Danilo. Zo werden drie eerdere biedingen uit Schotland door de Rotterdammers van tafel geveegd. Na lang gesteggel bereikten de clubs eerder deze week een akkoord. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om een transfersom die door bonussen kan oplopen tot ruim zes miljoen euro.

"Toen ik afgelopen zomer naar Feyenoord kwam had ik me niet kunnen voorstellen dat het zo'n bijzonder jaar zou worden", laat Danilo vrijdagmiddag tegenover de clubkanalen van Feyenoord weten. "Ik ben de club en de supporters ontzettend dankbaar dat ze mij meteen in de armen hebben gesloten en ik heb iedere wedstrijd mijn best gedaan om die waardering terug te betalen".

"Ik ben er trots op dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het landskampioenschap en dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van een fantastisch team aan spelers en stafleden. Deze mooie ervaring in het shirt van Feyenoord neem ik voor altijd met mij mee", aldus de 24-jarige aanvaller.

Danilo maakte vorige zomer de overstap van aartsrivaal Ajax naar Feyenoord. Afgelopen seizoen miste de Braziliaan geen enkele wedstrijd voor de Stadionclub. In 48 officiële duels was hij goed voor veertien goals.

Rangers haalde eerder deze transferzomer al twee andere spitsen naar Ibrox. Zo kwam oud-Feyenoorder Cyriel Dessers voor vijf miljoen euro over van Cremonese en werd voormalig PSV'er Sam Lammers voor 3,5 miljoen euro losgeweekt bij Atalanta Bergamo.

Feyenoord-doelman vertrekt