Memphis spreekt zorgen uit over vol speelschema

Na een lang seizoen barst deze maand de strijd om de Nations League weer los. Het Nederlands elftal komt in elf dagen uit tegen België, Wales, Polen en nogmaals Wales. Memphis Depay spreekt in De Telegraaf zijn zorgen uit over het overvolle speelschema.

Na een teleurstellend eerste seizoen bij FC Barcelona is Memphis terug bij het Nederlands elftal. De aanvaller had het afgelopen jaar in Spanje te maken met blessures, een trainerswissel en mindere resultaten. Voor hem persoonlijk komen de wedstrijden ook wel goed uit: "Het is wel lekker om nog een paar wedstrijden te spelen. De tweede seizoenshelft heb ik wat wedstrijden gemist en het is altijd leuk om bij Oranje te zijn", aldus Memphis.

De aanvaller uit wel zijn zorgen over het volle speelschema: "Om nu nog vier wedstrijden te spelen is eigenlijk niet ideaal", vertelt Memphis in gesprek met De Telegraaf. "Spelers zijn ook toe aan vakantie. Zo eerlijk moet je ook zijn". De aanvaller in dienst van Barcelona denkt dat het drukke schema zal leiden tot veel blessures. "Er zijn de afgelopen jaren nieuwe competities gecreëerd, waardoor je meer wedstrijden speelt. Je hebt bizarre schema's met elf maanden volop voetbal. Je moet goed voor je lichaam zorgen om dat vol te houden", aldus Memphis.

Ideale voorbereiding op het WK

Toch ziet Memphis ook de goede kant van de Nations League-wedstrijden die op het programma staan: "Het is ideaal als voorbereiding op het WK. We kunnen samen trainen en onszelf als team ontwikkelen. Zoveel tijd hebben we niet in de voorbereiding op het WK", aldus Memphis. De aanvaller staat in dienst van Oranje momenteel op 39 goals en kan Patrick Kluivert (40 goals) en Klaas-Jan Huntelaar (42 goals) voorbij de komende interlandperiode. Robin van Persie is met 50 goals nog atlijd de topscorer aller tijden van Oranje, maar ook die heeft Memphis in het vizier.

Feyenoord-doelman vertrekt