Youri Mulder vindt kleedkamerhumor in voetbal heel hard en noemt gekke voorbeelden

Youri Mulder heeft gereageerd op het vermeende homofobe karakter van Veronica Inside en de oud-international neemt het op voor Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Mulder vindt wel dat de kleedkamerhumor erg hard is en daarbij geeft hij enkele voorbeelden.

Mulder legt in een interview in de Playboy uit waarom hij de ophef rond Veronica Inside overdreven vond. "Feitelijk zei Johan Derksen: homo's, kom uit de kast, ik doe je niks. Ja, en daarna maakte hij nog wat ordinaire grappen. Dat laatste is niet zo mijn stijl. Maar ik weet zeker dat Derksen niet homofoob is." Het feit dat minister Ingrid van Engelshoven zich zelfs met de zaak bemoeide, noemt Mulder 'te gortig'.

'Applaudisseren voor groot geschapen collega'

Mulder zegt dat hij de kleedkamerhumor in het voetbal wel erg hard vindt. De zoon van oud-voetballer Jan noemt enkele voorbeelden. "Bij ons in de kleedkamer werd een jongen met veel acne steeds 'grindtegel' genoemd. Op een zeker moment vroeg hij of we daarmee wilden stoppen, dat hij dat echt niet prettig vond. En er was bij Schalke iemand die enorm groot geschapen was waar ook steeds grappen over werden gemaakt. Bij zijn vorige club hadden ze in een applaudisserende erehaag gestaan toen hij de douche uitkwam. (...) Misschien lacht hij mee, maar baalt hij ervan dat het steeds daarover moet gaan."

'Pas heel laat haartjes op mijn piemel'

De oud-speler van onder meer Schalke 04 kan zich voorstellen dat het voor homo's moeilijk is om in het voetbal uit de kast te komen. Mulder was zelf ook weleens het mikpunt van spot. "Ikzelf had heel laat haartjes op mijn piemel. Werd ook wat van gezegd. Zo heeft iedereen wat. Maar als je hoort hoe extreem er nog wordt gereageerd op iemand die uit de kast komt, dan vind ik dat heel erg."

Johan Derksen reageerde in november 2018 op de ophef over zijn grappen:

Feyenoord-doelman vertrekt