Lamprou maakt de overstap naar PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Kostas Lamprou. De 29-jarige doelman komt over van RKC Waalwijk. De Griekse sluitpost verbindt zich tot medio 2023 aan de Overijsselse club, met een optie voor nog een jaar.

"Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten. In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club", zo laat Lamprou weten via de officiële kanalen.

"De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen".

'Echte winnaar'

Technisch directeur Mike Willems is erg blij met de komst van Lamprou. "Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis. Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld".

"Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt", aldus de technisch directeur van PEC Zwolle.  

Spelersloopbaan

Lamprou miste afgelopen seizoen geen enkele minuut namens RKC. De oud-doelman van onder meer Feyenoord, Ajax en Willem II hield bovendien vijf keer de nul en keerde drie strafschoppen. 

Feyenoord-doelman vertrekt