Boskamp eerlijk over voetballen in het Midden-Oosten: 'Om veel geld te verdienen'

Jan Boskamp was tussen 2001 en 2005 als trainer werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. De geliefde analist verdiende in die vier jaar tijd bakken met geld. In een gesprek met Play Sports praat Boskamp openhartig over zijn tijd in de zandbak.

Boskamp wordt naar eigen zeggen ziek van mensen die zeggen 'Van we gaan dit en dat doen'. "Geloof me nou, je gaat daar naar toe omdat je veel geld kan verdienen. En al die lulverhalen die je dan hoort dat je het voetbal daar wil verbeteren: ik wou m'n portemonnee verbeteren. Dat is simpel."

Hoe is het nu met Jan Boskamp?

Boskamp en veel geld

In de VAE en Koeweit kreeg Boskamp te maken met hoge bedragen. "Als je puur spreekt over nettobedragen, dan ga je wel over het miljoentje heen. Alles wat je krijgt is netto. En voor de zekerheid liet ik dat ook in m'n contract zetten. Want je weet het natuurlijk nooit", aldus de ex-oefenmeester van Al-Wasl, Kazma SC en Koeweit. Die zakken met geld moesten dan ook weer mee het land uit. "'Dan vroegen ze: 'Waar komt dat geld vandaan?' Dan zei ik: 'Dat heb ik van hem gehad,' terwijl ik naar een grote foto van de sjeik wees. En ineens bogen ze dan als een knipmes: 'Oh, loop maar door."

Feyenoord-doelman vertrekt