Makkelie blijft in de race voor nieuwe wedstrijd op het WK

Danny Makkelie mag blijven dromen van een nieuwe wedstrijd op het WK in Qatar. De FIFA maakte woensdagavond een lijst bekend met twintig scheidsrechters die nog kans maken op een kwartfinale, een halve finale of de WK-finale. Al is de kans op een eventuele WK-finale wel een stuk kleiner geworden voor de Nederlandse scheidsrechter na de wedstrijd tussen Polen en Argentinië (0-2).

Makkelie kende aan het eind van de eerste helft, bij een stand van 0-0, een dubieuze penalty toe aan Argentinië. Dat leidde op social media en landelijke televisie tot veel verontwaardigde reacties. Lionel Messi miste de strafschop, maar ondanks dat werd er met verbazing gereageerd op de beslissing van VAR Pol van Boekel om Makkelie naar de zijkant te roepen. 

Ook een eventueel succes van het Nederlands elftal kan de arbiter nog in de weg staan. Een overwinning van Oranje op Argentinië betekent zo goed als einde toernooi voor Makkelie. Hetzelfde overkwam Björn Kuipers op het WK 2014. Destijds bepaalde de FIFA dat een scheidsrechter niet in aanmerking komt voor een WK-finale als 'zijn land' zich plaatst tot de halve finale.