Voor deze speler van Kopenhagen moet PSV extra oppassen

De kroonprins van Kopenhagen, zo luidt de bijnaam van Pep Biel bij de aanhang van FC Kopenhagen. De Spaanse spelmaker van de Deense club, die het volgende week donderdag opneemt tegen PSV was dit seizoen al goed voor vijftien doelpuntencontributies in de Deense competitie en vijf in de Conference League. Voetbalflitsen nam de Spanjaard onder de loep en benoemde hem tot one to watch voor de aankomende wedstrijd van de Einhovenaren.

Pep Biel

Het is de zomer van 2019 wanneer Pep Biel de overstap maakt van het Spaanse Real Zaragoza voor een bedrag van 5 miljoen euro. Een koopje, blijkt achteraf. De dan nog 23-jarige Spanjaard moet in het begin genoegen nemen met een reserverol. Gedurende die periode werd er zelfs nagedacht over een vroegtijdig vertrek van Biel. Nu, bijna 3 jaar later, is Biel uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Deense grootmacht met al 32 optredens achter zijn naam dit seizoen.

De sterke punten van de aanvallende middenvelder zijn zijn dribbelend vermogen, balcontrole en koelbloedigheid voor het doel van de tegenstander. Een blik op de talloze compilaties die gemaakt zijn over de middenvelder, maakt al duidelijk dat dit een grote dreiging kan worden voor PSV. Zijn topvorm bracht hem dit seizoen al naar dertien doelpunten en twaalf assists, waarvan drie doelpunten en twee assists in de Conference League.

Zijn topprestaties dit jaar voor de huidige koploper van de Deense competitie leverde hem ook al de award voor beste speler van de Deense competitie in 2021 op, die uitgereikt wordt door het Deense Tipsbladet. De winnaar hiervan wordt jaarlijks gekozen door de trainers van de Deense voetbalclubs.

Voor de Eindhovenaren is de aanwezigheid van Pep Biel reden genoeg om alert te zijn bij het verdedigen. De Spanjaard heeft bewezen dat hij het verschil inmiddels kan maken voor FC Kopenhagen.

Feyenoord-doelman vertrekt