Duitse hoofdtrainer vertrekt bij Lokomotiv Moskou door aanval op Oekraïne

Vanwege de oorlogsvoering van Rusland in Oekraïne, verlaten ook steeds meer voetballers en trainers het land van president Vladimir Poetin. Zo ook de Duitse hoofdtrainer van Lokomotiv Moskou die zijn contract heeft laten ontbinden.

Markus Gisdol wil na de Russische invasie in Oekraïne niet meer in Moskou werken. Zijn club Lokomotiv Moskou gaf zelf geen reden aan bij de bekendmaking van het vertrek van Gisdol, maar in gesprek met BILD doet de oefenmeester een boekje open over zijn ontslag. "Coach zijn is het mooiste dat er bestaat. Maar ik kan mijn werk niet uitoefenen in een land waarvan de leider verantwoordelijk is voor een aanval in het hart van Europa."

Gisdol voelt zich niet meer prettig in Moskou. "Ik kan daar niet op een trainingsveld staan, wetende dat enkele kilometers verderop bevelen gegeven worden die enorm veel mensen een hoop ellende bezorgen." De Duitser stond pas sinds oktober vorig jaar aan het roer van Lokomtiv. Eerder was Gisdol hoofdtrainer van onder meer FC Köln, HSV en Hoffenheim.

Steeds meer voetballers en trainers voelen zich niet meer prettig in Rusland en leveren hun ontslag in. Zo vluchtte de Oekraïense assistent van Dinamo Moskou, Andriy Voronin, onlangs nog naar Duitsland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers