Einde van een tijdperk: De imposante carrière van Sadio Mané bij Liverpool

Sadio Mané zal volgens transfergoeroe Fabrizio Romano vanaf aankomend seizoen te bewonderen zijn in de Bundesliga. De Senegalees komt voor ongeveer 32 miljoen euro over van Liverpool en zal de kleuren van FC Bayern München gaan verdedigen. Het betekent het einde van een aantal topjaren bij de Engelse grootmacht. Onder trainer Jurgen Klopp groeide Mané uit tot één van de beste vleugelaanvallers ter wereld. In dit bericht een overzicht van de imposante carrière van de dertigjarige aanvaller bij Liverpool.

Via Southampton naar Liverpool

Sadio Mané speelde zich met zijn goede spel bij Southampton in de kijker bij Liverpool. De club nam hem op aandringen van trainer Jurgen Klopp in de zomer van 2016 voor 41,20 miljoen euro over van The Saints. In zijn eerste seizoen in Liverpool maakte de rappe vleugelaanvaller zijn transfersom meteen waar. In 27 wedstrijden in de Premier League kwam Mané tot 13 doelpunten en zes assists. In het daaropvolgende seizoen lagen de cijfers van de vleugelaanvaller in de Premier League met tien doelpunten en 7 assists in 29 wedstrijden weliswaar lager. Maar in de Champions League ontpopte de Senegalees zich tot de grote man bij Liverpool. Mede door zijn tien doelpunten in elf wedstrijden kende Liverpool, ondanks de 3-1 nederlaag in de finale tegen Real Madrid, een uitstekende campagne.

Champions League en Premier League

Voorafgaand het seizoen 2018/2019 zag het er voor Liverpool naar uit dat de club dit jaar wel een grote prijs moest pakken. Het was wederom Mané die zijn bijdrage in de Premier League met 22 doelpunten en twee assists in 36 wedstrijden liet zien. De titel werd weliswaar niet gewonnen, maar hij mocht zich wel kronen tot topscorer van de competitie. En de Champions League werd dit keer ook gewonnen. In de finale was Liverpool met 0-2 te sterk voor Tottenham Hotspur. Het daaropvolgende seizoen van 2019/2020 zal bij menig Liverpool fan nog haarscherp op het netvlies staan. De club won na meer dan 30 jaar weer eens de landstitel. In dit seizoen was Mané met 18 doelpunten en negen assists in 35 wedstrijden wederom erg belangrijk voor zijn team.

Goede vorm

In de afgelopen twee seizoenen zette de aanvaller zijn goede vorm keurig door. Zo was hij in het seizoen 2020/2021 goed voor elf doelpunten en acht assists in 35 wedstrijden in de Premier League. In zijn laatste seizoen tekende hij voor 16 doelpunten en vier assists in 34 wedstrijden in de Premier League. Hij sloot zijn carriere bij Liverpool af met een League Cup en een FA Cup. In totaal zien de cijfers van Mané bij Liverpool er als volgt uit.

Feyenoord-doelman vertrekt