Weet je nog... Frank de Boer doet op scootmobiel de training van Ajax

Frank de Boer op de scootmobiel tijdens de training van Ajax. Twee jaar geleden, april 2016, scheurde de trainer tijdens een potje voetvolleybal zijn achillespees af, waardoor zijn been nu in het gips zat. Met krukken zat hij tijdens de wedstrijden van Ajax op de bank, maar op de training bewoog de oud-speler van het Nederlands elftal zich eerst voort in een golfkarretje en later een scootmobiel. “Dat oude-opa-ding. Ik zag dat op tv in een reclame en dacht toen al dat ik dat wel kon gebruiken", zag de oefenmeester, die een huis heeft in Monnickendam, er de humor wel van in. 

Foto: Frank de Boer op de training van Ajax op zijn scootmobiel

Foto: Frank de Boer in zijn golfkarretje

Foto: Frank de Boer op krukken

Over Franciscus (Frank) de Boer. Zijn leeftijd en geboorteplaats: Hoorn, 15 mei 1970: Frank de Boer is een Nederlandse coach, voetbalanalist en voormalig profvoetballer. Hij kwam als speler onder meer ruim tien seizoenen uit voor Ajax en ruim vier voor FC Barcelona. Daarnaast speelde hij 112 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan hij ook een tijd aanvoerder was. De Boer is de tweelingbroer van eveneens voormalig profvoetballer Ronald de Boer. De Boer was trainer bij Ajax, Inter Milaan (Internazionale) en Crystal Palace. Bij Palace werd hij al na 77 dagen ontslagen. Mourinho noemt Frank de Boer de slechtste trainer in de geschiedenis van de Premier League.

Family man

Frank is een echte family man: de oud-verdediger - lengte 1 meter 80 - is getrouwd met zijn eerste liefde Helen. Samen met zijn vrouw heeft hij drie kinderen: Romy, Jacky en Beau.

Kijk ook: De leukste bikini-foto's van Jackie de Boer, de dochter van Frank

Aan tafel bij Voetbal Inside werd het 'haar' van Frank de Boer besproken.