Feyenoorder leeg gestreden na wedstrijd: "Hij moest naar binnen getild worden"

Ayase Ueda speelde als vervanger voor de geschorste Santiago Gimenez zijn eerste minuten in de Champions League in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid. De Japanner speelde dit seizoen als gevolg van een blessure nog weinig en moest als gevolg daarvan volgens Arne Slot van het veld worden gedragen.

Na zeven minuten was Ueda betrokken bij de eerste goal van Feyenoord. Uiteindelijk kwam zijn gestuite inzet via Atlético Madrid-verdediger Mario Hermoso alsnog in de goal terecht:  "Je stelt een spits aanvankelijk op om te scoren. Dat heeft hij gedaan", zegt Slot na afloop bij de persconferentie.

‘Bal spring wel eens van voet’

Slot kan zien dat Ueda achter Gimenez de laatste tijd weinig minuten maakt, mede als gevolg van de blessure die hij opliep tijdens Duitsland - Japan op 9 september:  "Je kan zien dat hij weinig speeltijd heeft. Zeker in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd. Dan springt er wel eens een bal van de voet. Dat ben je niet altijd van hem gewend. Het heeft ook met het intense spel te maken."

Ondanks dat de Japanner de wedstrijd niet uitspeelde, was hij doodop na het einde van de wedstrijd, zo vertelt Slot: "Hij moest na de wedstrijd naar binnen getild worden. Zoveel pijn had hij in de benen."