Valentijn Driessen vreest voor 'Klassieker in oorlogsgebied': "Noodverordening niet uitgesloten"

Valentijn Driessen houdt zijn hart vast voor komende zondag. Dan staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in De Kuip en hoewel er geen fans welkom zijn, is hij bang dat het toch uit de hand loopt. In De Telegraaf meldt hij dat de Rotterdamse politie zich voorbereidt op 'een Klassieker in oorlogsgebied'.

"Bij de Rotterdamse politie wordt dit ingeschaald als stilte voor de storm. Op het eerste oog lijkt het een zorg minder dat het stadion zondag leeg blijft, maar dat de politie van Rotterdam niets kwijt wil over de risico’s, strategie en omvang van de politie-inzet bij Feyenoord-Ajax zegt iets over de gevoeligheid."

Noodverordening

De politie bereidt zich voor op alle scenario's: "Op de achtergrond wordt zelfs rekening gehouden met een noodverordening rond De Kuip en in de omgeving van het stadion. Uit voorzorg om zo de pleinen en toegangswegen rond het stadion vrij te houden van relschoppers en hooligans. Het is zelfs de vraag of de Ajacieden afreizen met de eigen spelersbus, een neutrale bus of kleine busjes en daarbij zowaar misschien gebruik maken van sluipwegen of andere ingangen dan de hoofdingang."

En dus kunnen we ons voorbereiden op een Klassieker 'in oorlogsgebied': "Het zou helaas het beeld geven van een wedstrijd in oorlogsgebied, terwijl het nieuwe Feyenoord dit seizoen juist zoveel positiviteit teweeg brengt. Het valt te hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt en de afrekening met Ajax en Berghuis over te laten aan de spelers van Feyenoord op het veld. Daar waar het hoort. Voor Het Legioen moet er toch niets mooiers zijn dan Ajax te verslaan. Juist met Berghuis in de gelederen."