Gakpo reageert op Ihattaren-transfer: "Dat zijn keuzes die hij zelf moet maken"

Bij PSV hebben ze het nieuws omtrent Mohamed Ihattaren inmiddels ook gelezen. De middenvelder nadert een akkoord met de Amsterdammers. PSV-aanvoerder Cody Gakpo reageert na afloop van het gewonnen bekerduel tegen Telstar (2-1) op de geruchten.

In de voorbereiding van het huidige seizoen stond de 19-jarige linkspoot nog onder contract bij PSV, maar is inmiddels op een zijspoor beland. Volgens ESPN is een akkoord tussen de Amsterdammers en zaakwaarnemer Ali Dursun dichtbij. "Ik hoop dat het goed met hem gaat", reageert Gakpo. "Ik hoop persoonlijk gewoon dat hij weer lekker aan het voetballen komt. Het is dan jammer als hij naar onze concurrent gaat, maar dat zijn de keuzes die hij zelf moet maken".

Gakpo en Ihattaren kwamen samen vanuit de jeugd over naar het eerste elftal. De twee waren goede vrienden tijdens het PSV-tijdperk. Nu blijkt dat de twee weinig tot geen contact hebben met elkaar. PSV en Ajax staan zondagmiddag in de topper tegenover elkaar, maar wordt hoe dan ook gespeeld zonder Ihattaren. Om 14:30 is de aftrap in het Philips Stadion.