Stijgers en dalers in Eindhoven; marktwaarden PSV'ers op een rijtje

PSV kende een bewogen seizoen. In het begin zag het er rooskleurig uit voor de Eindhovenaren na de 0-4 overwinning op Ajax, vierde voorronde Champions League en goed voetbal. Uiteindelijk was de ploeg van Schmidt in drie Europese competities actief, won het de beker en de Johan Cruijff Schaal en eindigde als tweede in de Eredivisie. Wat doet dit met de waarde van spelers volgens Transfermarkt? Wij zoeken het voor je uit!

Cody Gakpo groeide dit seizoen als aanvoerder uit tot smaakmaker van PSV. De Nederlandse vleugelaanvaller scoorde een aantal belangrijke goals, waaronder de winnende 2-1 tegen Ajax in de bekerfinale. Europese topclubs willen zich versterken met de aanvaller, maar wat moet hij opleveren? Volgens Transfermarkt is zijn transferwaarde gestegen naar 30 miljoen euro en dat is vijf miljoen euro meer hoger dan januari 2022. 

Ook Ibrahim Sangaré bleek één van de sterkhouders van de Eindhovenaren. De Ivoriaanse middenvelder kende niet alleen een goed seizoen in de Eredivisie, want ook op de Afrika Cup was hij één van de uitblinkers van Ivoorkust. In de winterse transferperiode werd er al getrokken aan de middenvelder, maar de tweede seizoenshelft is zijn marktwaarde weer een beetje opgekrikt. Zij waarde steeg met acht miljoen euro en hij wordt nu geschat op 24 miljoen euro, volgens Transfermarkt.

Joey Veerman imponeerde ook in het PSV-shirt, ondanks dat hij pas later in het seizoen overkwam van sc Heerenveen. De aanvaller maakte een aantal belangrijke doelpunten en strooide wekelijks met heerlijke passes in het Philips Stadion. In totaal maakte hij zes goals en gaf hij zeven assists in 24 wedstrijden voor de Eindhovenaren. Deze ontwikkeling is ook te zien aan zijn transferwaarde, want hij steeg met acht miljoen naar een bedrag van 14 miljoen euro.

Minder goed seizoen

Er waren echter ook een aantal dalers in de PSV-selectie. Wereldkampioen Mario Götze kwam naar Eindhoven onder leiding van Roger Schmidt en wist sporadisch mooie dingen te doen. Hij kreeg dit seizoen ook te maken met wat blessures en daar leverde hij een hoop speelminuten mee in. Dit heeft ook effect op zijn waarde, want die daalde dit seizoen met twee miljoen euro. De Duitser lijkt zijn laatste seizoen in Eindhoven gespeeld te hebben, want het Portugese SL Benfica wil hem graag inlijven.

Huurling Vinícius was met zijn kracht en lengte een ware stormram, maar kon ook geen hoge ogen gooien bij het PSV-publiek. De Braziliaan werd gehuurd van het Portugese SL Benfica. Hij maakte in dienst van PSV slechts zes doelpunten en gaf zes keer een assist. Zijn waarde daalde in de afgelopen maanden met 1,5 miljoen euro en dan komt het bedrag nu uit op acht miljoen.

Feyenoord-doelman vertrekt