#OnThisDay Veel slachtoffers bij rellen tijdens wedstrijd in Mexico

Precies één jaar geleden gebeurde er iets vreselijks tijdens een wedstrijd tussen Querétaro FC en Atlas Fútbol Club in de Mexicaanse competitie. Tijdens een doelpunt van Atlas braken er plotseling rellen uit in het stadion. In totaal vielen er 26 gewonden en werd er zelfs genoemd dat er 17 doden zijn gevallen, echter is dit aantal nooit bevestigd. Er werden 14 mensen gearresteerd.

Op beelden is te zien dat fans van de thuisclub door de barrière rond de sectie van de uitfans, het uitvak binnendrongen en daar als een gek insloegen op supporters van de uitspelende club. Enkelen probeerden terug te vechten, terwijl anderen het veld oprenden als enige uitweg vanuit het uitvak. Op beelden is te zien hoe fans bewegingsloos op de tribune liggen terwijl hun kleren worden uitgetrokken, waarvan velen in een plas bloed.

Harde maatregelen

De Mexicaanse voetbalbond maakte na de rellen bekend dat Querétaro het komende jaar niet in het eigen stadion mag spelen. De harde kern van de supporters is drie jaar niet welkom in het stadion. Daarnaast werd het bestuur van de club uit functie gezet.

Feyenoord-doelman vertrekt