Landzaat keert terug bij Willem II

Denny Landzaat maakt zijn rentree bij Willem II. De voormalig profvoetballer gaat aan de slag als assistent-trainer van de kersverse hoofdtrainer Fred Grim.

"Willem II en ikzelf hebben onder leiding van Co Adriaanse hier een fantastische tijd gehad. Het voetbal dat we hebben laten zien was aantrekkelijk en succesvol", zo laat Landzaat weten via de clubsite.

"De komende jaren wil ik samen met het team, Fred en de stafleden optimaal presteren voor deze bijzondere club voor mij. Het is een uitdaging om de supporters te vermaken met het voetbal dat wij als team en als club willen spelen".

'Heel bijzonder'

Landzaat en Grim kwamen elkaar eerder tegen in de jeugdopleiding van Ajax. "Toen ik als achtjarig jochie in de jeugd van Ajax speelde, kwam Fred als eerste elftalspeler regelmatig trainingen kijken".

"Dat was voor mij heel bijzonder. Later hebben we in het tweede elftal samen wedstrijden gespeeld. Na onze actieve voetbalcarrières hebben we contact gehouden en heb ik regelmatig advies van Fred gekregen", aldus de 45-jarige trainer.

Oude liefde

Landzaat kwam tweemaal uit voor Willem II. De 38-voudig Oranje-international speelde in zijn eerste periode bij de Tricolores (1999-2004) onder meer Champions League-voetbal en eindigde tweede in de Eredivisie. 

Landzaat sloot zijn loopbaan in 2014 af bij Willem II. De oud-speler van Ajax, MVV, Feyenoord en Wigan Athletic promoveerde destijds naar de Eredivisie. Landzaat speelde in totaal 160 wedstrijden voor de Tilburgse club.

Denny Landzaat assistent-trainer Willem II oude liefde

Feyenoord-doelman vertrekt