Mohammed Kudus dringt bij Overmars aan op transfer: "Perfecte speler voor Ajax"

Voor een paar miljoen kwam Mohammed Kudus vorig jaar naar Ajax. De middenvelder begon uitstekend in Amsterdam, maar viel daarna door een blessure terug. Inmiddels is de geboren Ghanees weer hersteld en hoopt hij zelfs op de komst van een oude bekende.

Kamaldeen Sulemana

De Ajacied is namelijk erg te spreken over Kamaldeen Sulemana, evenals Kudus Ghanees en speler van FC Nordsjaelland. Al enige tijd wordt er gesproken over de mogelijke komst van de aanvaller. Ajax zal zelfs al in verregaande onderhandelingen zijn met de buitenspeler. De club uit Denemarken verlangt naar verluidt een bedrag van circa twaalf miljoen euro.

Kudus speelde zelf ook in de Deense competitie en kent Sulemana dus goed: "Sulemana is een snelle vleugelspeler, die behendig en slim is. Eigenlijk heeft hij alles. Hij past goed bij onze speelstijl, zeker als snelle vleugelaanvaller. Hij kan scoren, assists geven. Eigenlijk zou hij een perfecte speler zijn voor Ajax", vertelt de Ajacied op Ajax TV.

Manchester United

Echter zijn niet alleen de Amsterdammers in de race voor de razendsnelle aanvaller. Ook grootmacht Manchester United heeft de Ghanees op het verlanglijstje staan. Mohammed Kudus is zich hiervan bewust: "Hij kan beter bij Ajax komen spelen omdat ik hier ben en hem dan kan helpen. De stap van Denemarken naar United is heel groot. Dan is het verstandiger om hier naartoe te komen."

Of Sulemana nou wel of niet naar Amsterdam komt, Kudus voorziet hem een mooie toekomst: "Hij heeft het talent om overal te kunnen spelen en ik geloof echt in hem. Wat hij ook kiest, hij laat het overal zien. Het is een slimme jongen, hij weet wat hij wil en uiteindelijk zal hij de goede beslissing maken."

Is Sulemana er straks bij op de eerste training van Ajax richting seizoen 2021-2022

Feyenoord-doelman vertrekt