Zo verging het de PSV-huurlingen in het afgelopen seizoen

Bij PSV keren ook deze zomer een aantal spelers terug van hun huurperiode. De Eindhovenaren hopen natuurlijk hun spelers bij andere clubs gerijpt zijn voor minuten in het eerste. Of dit ook geval is, moet maar blijken. Zo verging het de PSV-huurlingen in het afgelopen seizoen.

Timo Baumgartl

Voor een bedrag van tien miljoen euro maakte Timo Baumgartl in 2019 de overstap van VfB Stuttgart naar PSV. De centrale verdediger kwam niet meer in de plannen van Roger Schmidt voor en mocht op huurbasis elders minuten maken. Union Berlin nam de Duitser afgelopen zomer over. In de Bundesliga eindigde Baumgartl en co. Knap op plek vijf. Gedurende zijn huurperiode in Berlijn kwam Baumgartl 35 keer in actie, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists. Begin mei werd Baumgartl nog met succes geopereerd aan een tumor in zijn teelbal.

Derrick Luckassen

Nog een centrale verdediger die niet in de plannen van Schmidt voor kwam. Derrick Luckassen moest afgelopen zomer op zoek naar een nieuw tijdelijk onderkomen. De verdediger maakte op huurbasis de overstap naar Karagümrük. In Turkije kwam Luckassen 21 keer in actie, waarin hij goed was voor één doelpunt.

Michal Sadilek

Afgelopen zomer maakte Michal Sadilek de overstap naar FC Twente. Als huurling eindigde Sadilek op een knappe vierde plek in de Eredivisie, waardoor de Tukkers voor het eerst in jaren weer eens Europees voetbal gaan spelen. In de 32 wedstrijden voor FC Twente, twee assists en één doelpunt, maakte de middenvelder zo’n sterke indruk dat de club hem definitief overnam. Voor een bedrag van anderhalf miljoen neemt PSV afscheid van de Tsjech.

Feyenoord-doelman vertrekt