Eredivisietalenten op 'UEFA Ones to Watch'-lijst

De UEFA heeft de jaarlijkse 'Ones To Wacht'-lijst onthuld. In de lijst is er plek voor vier spelers uit de Eredivisie. Tussen de grote namen als Gavi (FC Barcelona), Harvey Elliot (Liverpool), Pierre Kalulu (AC Milan) en Emile Smith Rowe (Arsenal) klinken die van Ajax, PSV en Vitesse.

Jaarlijks stellen verschillende journalisten uit Europa de lijst samen en voorspellen zo welke talenten er in het huidige jaar zullen uitblinken. In de prestigieuze lijst is er dit jaar plek voor Jurriën Timber en Devyne Rensch van Ajax, Noni Madueke van PSV en Loïs Openda van Vitesse. Over Timber schrijft de UEFA: 'Synoniem voor talentontwikkeling heeft Ajax met Timber weer goud geslagen. De zijdezachte centrale verdediger is verankerd in het clubethos, maakte indruk in de groepsfase van de Champions League en heeft al zes interlands voor Nederland.'

Bij Madueke blikt de UEFA terug op een uitspraak van de aanvaller, die in het verleden aangaf door Cristiano Ronaldo te zijn geïnspireerd om voetballer te worden. 'Madueke's kracht, tempo en constante doeldreiging suggereren dat de international van Engeland Onder-21 goed heeft geleerd van zijn held.' Ook Openda staat er bij de UEFA goed op: 'Een spits met indrukwekkende doelpuntencijfers voor de Belgische jeugdteams in de afgelopen jaren, Openda's snelheid en directheid hielpen hem vorig seizoen Vitesse's topscorer in de Eredivisie te maken en het is meer van hetzelfde dit seizoen.