Van Nistelrooij heeft vertrouwen in 'fitte' Madueke: "Het is nu geen thema meer"

Noni Madueke kwam zaterdag in de oefenwedstrijd tegen het Duitse TUS BW Lohne één helft in actie. Trainer Ruud van Nistelrooij verwacht dat de Engelse vleugelaanvaller dit seizoen geen spierblessures oploopt.

"Met onze werkwijze op fysiek vlak, die ik van vroeger nog gewend ben, denk ik dat het een speler is die prima fit kan blijven", vertelt Van Nistelrooij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het is nu geen thema meer, de dingen van vorig jaar".

"Hij is fit de vakantie ingegaan en teruggekomen", gaat de 45-jarige oefenmeester verder. "Als je structureel goed met hem aan de slag gaat, kan hij een heel seizoen fit blijven".

Walter Benítez, die net als Madueke één helft speelde tegen BW Lohne, maakte een goede indruk op Van Nistelrooij. "Het is een zeer volwassen, professionele en open keeper. Hij legt makkelijk contact met medespelers en de staf".

"Een genot om mee samen te werken. Ook met de mensen om zich heen is hij altijd bezig met presteren en proberen om dingen beter te doen. Dat is wat je binnen wilt halen", aldus de PSV-coach.