'Dick Advocaat belangrijkste kandidaat voor opvolging Gio, Kleine Generaal zegt geen 'nee''

Dick Advocaat lijkt de beste papieren hebben om de vertrekkende Giovanni van Bronckhorst op te volgen in de Kuip. Dat meldt Voetbal International. Bovendien zou Dirk Kuyt toegevoegd worden aan de technische staf van de Rotterdammers.

Martin van Geel zoekt een trainer met vijf specifieke kenmerken en Advocaat voldoet daaraan, schrijft VI. De technisch directeur van Feyenoord zoekt een coach met autoriteit, leiderschap, duidelijke ideeën over speelstijl, oog voor eigen jeugd en hij moet stressbestendig zijn. Van Geel liet onlangs weten dat Kuyt vooralsnog niet in aanmerking komt voor het hoofdtrainerschap, maar hij zou prima een rol in de technische staf kunnen vervullen.

Advocaat denkt niet aan stoppen

Advocaat (71) zou nog niet aan stoppen denken en hij wil graag in de buurt van zijn woonplaats in Zuid-Holland blijven werken, schrijft De Telegraaf. De krant meldt dan ook dat Advocaat 'zeker geen nee' zou zeggen als Feyenoord bij hem aanklopt. Volgens het AD is Advocaat iemand die binnen alle geledingen van Feyenoord goed ligt en de voormalig bondscoach zou Kuyt verder kunnen brengen met zijn trainerscarrière. Dat laatste is een wens van de invloedrijke Vrienden van Feyenoord.

Van den Brom

Advocaat vertrekt komende zomer bij FC Utrecht, waar hij wordt opgevolgd door John van den Brom. De Kleine Generaal stond in seizoen 2015/16 Van Bronckhorst al enige tijd bij, na de negatieve recordreeks van Feyenoord met zeven competitienederlagen op rij.

Feyenoord-doelman vertrekt