Ten Hag heeft niet overal vrienden gemaakt: "Ik vloog erin en besloot hem te schoppen"

Erik ten Hag kende veel succes in Amsterdam alvorens hij naar Manchester United vertrok. In het rode gedeelte van Manchester lag de Nederlandse coach eerder dit seizoen in de clinch met wereldster Cristiano Ronaldo en ook als trainer van Bayern München II kende Ten Hag een slechte relatie met aanvoerder van die tijd, Riccardo Basta.

In gesprek met Sport1 blikt Basta terug op zijn samenwerking met Ten Hag, die tussen 2013 en 2015 samenwerkte met de speler bij het tweede elftal van Bayern München. De middenvelder, die destijds aanvoerder was van het elftal, had op zijn zachtst gezegd geen goede relatie met de Nederlandse coach en koestert ook geen warme herinneringen aan de samenwerking: "Hij was als een dictator", steekt Basta van wal. "Hij had een bepaald plan en dat moest iedereen volgen. Hij maakte zich druk om ieder detail. Dat was een cultuurshock voor mij", aldus de voormalig speler van Bayern II, die zich herinnert dat iedere spelers per se witte tennissokken moest dragen onder de clubkleding. "En als je dat niet deed, liet hij je op grove wijze weten dat je in de fout ging", vertelt Basta.

Ten Hag geschopt op training Bayern II

De middenvelder, nu achter op het vijfde niveau in Duitsland, geeft aan geen goede relatie te hebben gehad met Ten Hag: "Ik kwam vaak in botsing met hem", vertelt Basta, waarna hij anekdote aanhaalt over een rondo waaraan de Nederlandse coach deelnam. "We kwamen samen in het midden en hij weigerde te lopen. Anderen moest dat voor hem doen. Ik boycotte toen die rondo. Hij gaf me op mijn lazer", aldus de Duitse voetballer.

Ten Hag trainde in die tijd bij Bayern II vaker mee en dat kwam hem bij Basta duur te staan, die van mening is dat een trainer die mee wil trainen geen onderscheid moet maken. "Ik was woedend en toen hij de bal kreeg, knapte er wat in mij. Ik vloeg met twee benen vooruit vol op hem in en besloot hem te schoppen", vertelt de Duitse middenvelder. "Ik heb hem vol gepakt en daardoor stortte de relatie nóg verder in", concludeert Basta.