Martin Jol bezig met overkopen ADO Den Haag

Het lijkt er op dat niemand minder dan Martin Jol ADO Den Haag gaat overkopen. Dat meldt Omroep West althans, op basis van meerdere bronnen rondom de club. Jol zou op hoofdlijnen een akkoord hebben met het Chinese United Vansen, waar de club nu nog eigendom van is. 

De overeenkomst zou alleen nog met pen en papier worden uitgewerkt. Ook moeten de Nederlandse aandeelhouders van ADO nog goedkeuring geven voor de overname van Jol. Bij eerdere mogelijke overnames speelde dit nog een probleem. 

Jol was afgelopen seizoen hoofd van het technische hart van ADO. In februari legde Jol zijn functie na negen maanden neer. Jol was van mening dat zijn werk er in februari opzat. De 65-jarige ging binnen ADO in een andere rol verder. ADO Den Haag eindigde dit seizoen als hekkensluiter en speelt na de zomer in de Eerste Divisie. 

ADO is nu dus nog in handen van United Vansen, dat 95 procent van de aandelen in handen heeft. De organisatie wil ADO al een tijdje verkopen en lijkt met Jol de geschikte kandidaat gevonden te hebben. 

Eindstand Eredivisie, seizoen 2020-2021. ADO Den Haag eindigt als laatste

Eindstand Eredivisie, seizoen 2020-2021. ADO Den Haag eindigt als laatste

Feyenoord-doelman vertrekt