De Champions League-route van PSV

PSV eindigde in seizoen 2021/22 als tweede in de Eredivisie en komen daardoor terecht in de derde voorronde van de UEFA Champions League. Onder Roger Schmidt wisten de Eindhovenaren zich niet te plaatsen voor het miljardenbal, maar wellicht slaag opvolger Van Nistelrooij er wél in. Dit is de mogelijke route!

Doordat AS Monaco als derde is geëindigd in de Franse competitie hebben de Eindhovenaren een geplaatste status. Dat betekent dat PSV op papier gunstigere tegenstanders treft in de voorrondes. In de derde voorronde is AS Monaco één van de mogelijke tegenstanders. Ook Union Saint-Gilloise, Sturm Graz of de winnaar van het duel van FC Midtjylland met Fenerbahçe of AEK Larnaca kan uit de koker rollen. De loting is op 18 juli.

Die geplaatste status betekent voor PSV dat zij in de derde voorronde topploegen als Rangers FC en SL Benfica niet kunnen loten. Zij kunnen echter wel aan elkaar gekoppeld worden in de vierde en laatste ronde. Een pikant weerzien met Roger Schmidt is dus niet uitgesloten. Welke tegenstanders de Eindhovenaren nog meer kunnen treffen, moet blijken uit de uitslagen van de andere voorrondes.

Feyenoord-doelman vertrekt