Clubarts FC Porto geeft medische update over Iker Casillas na hartaanval

Iker Casillas maakt het naar omstandigheden goed, nadat hij woensdag op het trainingsveld van FC Porto werd getroffen door een hartaanval. Dat meldt Nélson Puga, clubarts van Porto.

"Casillas is stabiel, humoristisch als altijd en omgeven door zijn familie. Nu begint de eerste fase van zijn herstel, met natuurlijk een streng medisch regime", citeert De Telegraaf Puga. Of de doelman, die in 2010 ten koste van Oranje wereldkampioen werd, zijn sportieve carrière kan vervolgen, is nog niet bekend. "Dat is nu helemaal niet belangrijk. Het belangrijkste is dat Iker zich goed voelt en lacht. Dat vervult mij met meer emoties dan toen Spanje wereldkampioen werd. Dit is de grootste overwinning van zijn leven", aldus Casillas' zaakwaarnemer Carlos Cutropia.

"Voor iedereen een schok"

Casillas voelde zich woensdag tijdens de trainingssessie plotseling niet goed. "Halverwege de training kreeg Iker last van zijn borst, mond en armen. We zijn erg blij met het medisch team van Porto dat Iker zo snel naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hij voelde zich niet goed, maar hij heeft geen moment gedacht dat hij werd getroffen door een hartaanval", aldus Cutropia. "Hij heeft in het verleden nooit last gehad van zijn hart. Dit is voor iedereen een schok. Iker heeft veel geluk gehad dat het gebeurde terwijl hij werd omgeven door medische experts. Als dit thuis was gebeurd, hadden de consequenties verschrikkelijk kunnen zijn. De vraag is hoe zijn lichaam in de toekomst zal reageren op stressvolle situaties en fysieke inspanningen. Er zal veel gepraat moeten worden en dan zullen we beslissen of hij door kan of niet."

Casillas liet woensdagavond zelf via social media weten dat het relatief goed met hem gaat: