Slot onder de indruk van Van Gaal: "De bondscoach is een enorme vakman"

Arne Slot is een groot voorstander van het nieuwe systeem dat Oranje op dit moment speelt. Bondscoach Louis van Gaal heeft samen met zijn technische staf een nieuwe formatie bedacht en wil met dit systeem spelen op het WK in Qatar.

In het 3-4-1-2-systeem speelde Oranje zaterdagavond een prima wedstrijd. Feyenoord-trainer Slot zag direct de inbreng van de 70-jarige bondscoach.  "De bondscoach is een enorme vakman", zegt hij bij het NOS-programma Studio Voetbal. "Dat heeft hij deze week weer bewezen. Wat hij in een week voor elkaar heeft gekregen, is heel knap".

Slot beweert dat alle doelpunten van het Nederlands elftal komen door de nieuwe speelstijl. "De eerste goal heeft met positionering van de aanvallers te maken, de tweede goal komt doordat je met drie kopsterke verdedigers gaat spelen en standaardsituaties zijn in het moderne voetbal heel belangrijk, de derde is een moment van druk zetten en de vierde begon bij een opbouwmoment vanaf de keeper".

Dat de eerste wedstrijd met deze nieuwe speelstijl direct gewonnen wordt, gaat volgens Slot ten goede aan het vertrouwen van de Oranje-spelers. "Dat werkt als doping voor een elftal, als je vier goals maakt door je manier van spelen", besluit hij. 

Feyenoord-doelman vertrekt