Spaanse media kritisch op Koeman na Barça-dreun: "Lastig om verder te gaan in Camp Nou"

De titel lijkt ver weg voor FC Barcelona na het 3-3 gelijkspel tegen Levante. Er wordt in de Spaanse kranten uitgebreid stilgestaan bij de positie van Ronald Koeman. 

"Het wordt nu heel lastig om de dubbel te veroveren, net zoals het voor Koeman lastig wordt om verder te gaan in Camp Nou", schrijft Sport in een analyse. "Na het pijnlijke resultaat heeft Barcelona sowieso vaarwel gezegd tegen de landstitel".

"Dat vergroot de kritiek op Koeman. Er zijn maar weinigen die achter hem staan. Diegenen die niet achter hem staan, houden hem verantwoordelijk voor tactische fouten en vinden niet dat hij op de juiste momenten de goede beslissingen neemt".

'Onvergeeflijk'

"Het past wel in een overgangsjaar dat de ploeg er niet in slaagt om te winnen van Atlético Madrid en Real Madrid", schrijft El Mundo Deportivo. "Onvergeeflijk is het als je niet wint van Granada en Levante als de koppositie op het spel staat".

"Wat ontbrak was spirit, leiderschap, enthousiasme, passie, honger en karakter". De krant vindt dat er het nodige moet veranderen bij de Catalanen. "Koeman moet sowieso gaan, maar er moet niet alleen naar de bank worden gekeken".

Huidige stand

De titelstrijd in Spanje is ongekend spannend. Atlético Madrid is nog altijd de lijstaanvoerder, met 77 punten uit 35 wedstrijden. Barça volgt op één punt, maar heeft één duel meer gespeeld. Real Madrid heeft na 35 wedstrijden 75 punten verzameld.

stand la la liga speelronde 36

Feyenoord-doelman vertrekt