Te Kloese: "Giménez blijft honderd procent bij Feyenoord"

Santiago Giménez gaat deze zomer geen transfer maken. De Mexicaanse spits blijft 'honderd procent' bij Feyenoord, zo heeft algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigd in gesprek met ESPN.

Deze week volgen de geruchten over de toekomst van Giménez elkaar in rap tempo op. Zo werd de 22-jarige aanvaller donderdag in verband gebracht met een overstap naar Tottenham Hotspur en verscheen hij de volgende ochtend op de voorpagina van de Portugese krant Record, dat schreef over interesse van Benfica.

Op de vraag of Giménez deze zomer bij Feyenoord blijft, antwoordt Te Kloese volmondig 'ja'. "Wij hebben een langdurig contract met Giménez. Het is voor zowel zijn ontwikkeling als die van Feyenoord goed dat hij blijft. In een ideale situatie is Santiago gewoon Feyenoorder".

Giménez heeft een geweldig debuutseizoen bij Feyenoord achter de rug. De Mexicaan, die nog tot de zomer van 2026 vastligt in De Kuip, speelde in totaal 45 officiële wedstrijden. Daarin was hij goed voor 23 doelpunten en drie assists. Als kers op de taart maakte Giménez afgelopen maandag namens Mexico de winnende in de finale van de Gold Cup tegen Panama (1-0).

Ook Lutsharel Geertruida wordt in verband gebracht met een vertrek bij Feyenoord deze zomer. Volgens Te Kloese speelt er momenteel niks concreets. ''Op dit moment staat Lutsharel gewoon bij ons onder contract. Hij wordt hier heel erg gewaardeerd. Zowel binnen als buiten de lijnen heeft hij ongelofelijke stappen gemaakt waar we echt trots op zijn. Het is heel begrijpelijk dat grote clubs daar naar kijken", aldus de algemeen directeur.