Farioli over kennismaking selectie: "Voel verlangen om te veranderen"

Francesco Farioli heeft deze week voor het eerst de spelers uit zijn selectie voor komend seizoen ontmoet. In gesprek met ESPN vertelt de Italiaanse oefenmeester over zijn indruk van de spelers en hetgeen hij de komende weken op gaat hameren.

Farioli positief na eerste kennismaking met Ajax-selectie

Vol tevredenheid vertelt hij over de eerste training van het seizoen. Hij geeft wel te kennen dat hij moest zoeken naar de juiste modus om aan de klus te starten. "De kennismaking was zeer positief. Uiteraard brengt dat een hoop emoties met zich mee. Ik ben natuurlijk de nieuwe in de groep en ik probeer nieuwe energie te brengen. Maar ik krijg ook heel veel positieve energie van de groep terug."

Aan de motivatie van zijn spelers ligt het in ieder geval niet, verzekert de nieuwe hoofdverontwaardelijke in de Johan Cruijff ArenA. "Ik voel het verlangen van de groep om dingen te veranderen", legt hij uit. "Zo kort na het afgelopen seizoen hebben de spelers altijd nog wat krasjes, maar we moeten keihard trainen en elke dag verbeteren. Klaar zijn voor de grote uitdagingen die wachten."

Ajax gaat zich voorbereiden op treffen met FK Vojvodina

Het seizoen van de Amsterdammers begint op zéér korte termijn, want zij stromen in de tweede voorronde van de UEFA Europa League in. Daarin is FK Vojvodina de tegenstander, waardoor de voorbereiding kan beginnen. "Ik heb de groep een plan gepresenteerd voor de komende zes weken. We gaan hard trainen en vanaf week vier gaan we de speeltijd verhogen. De laatste zeven dagen zullen ons voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina." Er gaan ook nog een aantal spelers vertrekken.

Feyenoord-doelman vertrekt