Ajax zit achter Rosario aan: wat speelt er rond de middenvelder?

Ajax zit achter Pablo Rosario aan, zo melden diverse media naar buiten. De verdediger kent een sterke reputatie onder Francesco Farioli en kan zijn oud-trainer mogelijk achterna naar Amsterdam. Wat speelt er rond Ajax en Rosario?

Wat is het plan van Ajax rond Rosario?

Halverwege juni komende eerste geruchten rond Ajax en Rosario naar buiten. Ajax wil de veelzijdige verdediger terughalen naar Amsterdam. Rosario kan zo Farioli achterna. Rosario werd het afgelopen seizoen onder Farioli op verschillende posities gebruikt. Zo speelt de geboren Amsterdammer als centrale en verdedigende middenvelder, rechtsachter en centrale verdediger. 

Later wist ESPN zelfs dat er al een akkoord tussen Rosario en Ajax aanstaande is. Dit nieuws werd vervolgens door De Telegraaf ontkracht. Er zou namelijk nog geen contact zijn tussen beide clubs, enkel van Ajax met de speler zelf. Het contractvoorstel van Ajax voor Rosario loopt tot de zomer van 2028. De Amsterdammers gaan naar verluidt een bedrag van ongeveer zeven miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Hoe zit het contract van Pablo Rosario in elkaar?

De huidige transferwaarde van Pablo Rosario wordt geschat op acht miljoen euro. Rosario heeft bij OGC Nice nog een contract tot medio 2025.

Wat heeft Farioli te zeggen over Rosario?

In gesprek met ESPN heeft Farioli zich uitgesproken over een vermeende hereniging met de verdediger. "Rosario? Ik weet niet of hij terugkomt naar Nederland. Het gaat niet om de spelers die hier nu niet zijn", gaf de Italiaan aan. "Maar ik ben fan van de speler en hij was erg belangrijk voor mij bij Nice. Maar het is niet netjes om over spelers van andere clubs te praten", sluit Farioli af.

Speelde Pablo Rosario ooit al voor Ajax?

Rosario doorliep tussen 2010 en 2014 de jeugd van Ajax en vertrok daarna naar die van Almere City. In 2016 volgt een overstap naar PSV. Tussen 2008 en 2009 droeg Rosario als jeugdspeler ook nog het shirt van Feyenoord. Een transfer naar Ajax kan voor Rosario direct een mogelijke terugkeer in Oranje betekenen.

Feyenoord-doelman vertrekt