Blind trots op mogelijke rol binnen rvc Ajax, Frank Rijkaard bleek niet haalbaar

Danny Blind is blij dat hij wordt voorgedragen als een mogelijk nieuw lid van de raad van commissarissen van Ajax, waar hij Theo van Duivenbode moet opvolgen. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt de voormalig bondscoach geen rancune te koesteren richting Edwin van der Sar en Marc Overmars. 

Zes jaar geleden boterde het totaal niet tussen de Blind en de twee directeuren van Ajax. "De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok", zegt Blind in gesprek met het bovenstaande medium. "Het contact met Marc en Edwin is ook prima. Toen Ajax vorig jaar de finale van de Europa League speelde, nodigde Edwin mij ook uit in Stockholm. Waar het om gaat: ik voel geen enkele wrok en zie op dat vlak dus ook geen problemen om deze functie uit te oefenen."

De voormalig verdediger zegt niet weer snel aan de slag te willen als trainer. Al is er één uitzondering. "Mocht Louis van Gaal nog bondscoach worden van een land, ga ik waarschijnlijk met hem mee als assistent. Als dat land mij ook aanstaat natuurlijk", aldus Blind, die uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur in de Arena. "Ik ben 56 jaar en daarvan heb ik 26 jaar bij Ajax gewerkt. Daarom vind ik het vooral mooi om weer iets voor de club te gaan doen."

Blind niet de eerste keus, streep door naam Van Gaal 

Volgens De Telegraaf was Blind niet de eerste keuze om plaats te nemen in de raad van commissarissen, die samen met de bestuursraad een lijstje van vier namen samenstelde. Frank Rijkaard stond bovenaan het verlanglijstje, maar wilde geen officiële functie meer bekleden. Vervolgens kwamen de rvc en bestuursraad uit bij Henk ten Cate, Morten Olsen en Edo Ophof. 

Deze namen werden door de clubleiding doorgestreept. De afstand met Ten Cate, coach van  Al-Jazira zou te groot zijn, Olsen is te oud en Ophof werd te licht bevonden. Eerder werd er door de rvc, bestuursraad en de clubleiding een streept gezet door de naam van Louis van Gaal, die te dominant zou zijn.