Vraagtekens bij transfer Frenkie de Jong: "Wat wordt zijn plek dan bij Barcelona?"

Na een geweldig seizoen met Ajax is het voor Frenkie de Jong tijd voor de volgende stap in zijn loopbaan. FC Barcelona legde afgelopen winter 86 miljoen euro op tafel voor de middenvelder en kan dus vanaf komende zomer van het talent gebruik gaan maken. Louis van Gaal twijfelt echter wat de rol van de Oranje-international zal gaan worden.

"Vertel mij eens waarom het op dit moment een goede keuze is om Ajax te verlaten?", aldus Van Gaal in gesprek met het Duitse 11Freunde. "Bij Barcelona wordt het middenveld momenteel bezet door Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arturo Vidal en Arthur. Welke rol is dan nog voor Frenkie weggelegd? Natuurlijk is het een intelligente speler, maar dan moet hij zich ook afvragen welke rol hij had kunnen spelen bij Ajax volgend seizoen."

Zelf zit Van Gaal al sinds 2016 zonder club en de vraag is of de IJzeren Tulp nog wel als trainer aan het werk gaat. Wél volgt hij coaches uit binnen- en buitenland op de voet: "Ik vind het geweldig als coaches hun stempel drukken op het spel. Ik hou van Erik Ten Hag, Josep Guardiola en Jürgen Klopp, omdat het duidelijk is hoe hun filosofie eruit ziet."