Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op vrijdag 18 juni gespeeld

Er staan vrijdag weer een paar EK-duels op het programma, waaronder Engeland - Schotland Voetbalflitsen zet die drie wedstrijden van vrijdag 18 juni op een rijtje.

Zweden - Slowakije (poule E)

De eerste wedstrijd van vrijdag gaat tussen Zweden en Slowakije. De Scandinaviërs begonnen het EK met een knap gelijkspel op bezoek bij Spanje. De Slowaken wonnen hun eerste EK-duel met 2-1 van Polen.

Als Slowakije wint van Zweden, is een plek bij de laatste zestien een feit. Het duel tussen deze landen begint om 15.00 uur en wordt gespeeld in de Gazprom Arena in het Russische Sint-Petersburg.

Huidige stand poule E (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Huidige stand poule E Euro 2020 EK

Kroatië - Tsjechië (poule D)

Kroatië en Tsjechië staan vrijdagavond om 18.00 uur tegenover elkaar op Hampden Park. De Tsjechen reizen met een goed gevoel af naar Glasgow na de 2-0 overwinning op Schotland. Patrik Schick nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Kroatië moet alle zeilen bijzetten om de knock-outfase van Euro 2020 te bereiken. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalić verloor hun eerste EK-duel met 1-0 van Engeland. Tsjechië verzekert zich van de achtste finales bij een zege.

Engeland - Schotland (poule D)

Wembley is vrijdagavond het decor van de Britse derby tussen Engeland en Schotland. De formatie van bondscoach Gareth Southgate boekte tijdens hun eerste EK-wedstrijd een 1-0 zege op Kroatië dankzij een treffer van Raheem Sterling.

Schotland beleefde een minder fijn openingsduel. De Schotten gingen in eigen huis met 0-2 ten onder. Als Engeland én Tsjechië een zege boeken, is alleen de derde plek het hoogst haalbare voor het Tartan-leger.

Huidige stand poule D (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Huidige stand poule D Euro 2020 EK

Het volledige programma van 18 juni

Vrijdag 18 juni 2021: Zweden - Slowakije, 15.00 uur

Vrijdag 18 juni 2021: Kroatië - Tsjechië, 18.00 uur

Vrijdag 18 juni 2021: Engeland - Schotland, 21.00 uur

EK-wedstrijden vrijdag 18 juni 2021 Euro 2020