Liverpool breekt clubrecord en betaalt ruim 50 miljoen euro voor komst RB Leipzig-speler

Na lange onderhandelingen is Liverpool erin geslaagd om Naby Keïta vast te leggen. De middenvelder sluit vanaf 1 juli 2018 aan bij The Reds. 

RB Leipzig wilde deze zomer niet meewerken aan het vertrek van Keita, maar de ploeg uit Duitsland is akkoord gegaan om de middenvelder op 1 juli 2018 de overstap te laten maken. Naar verluidt maakt Liverpool ruim vijftig miljoen euro over naar de Duitsers, wat een recordbedrag is voor de Engelse ploeg van Jürgen Klopp. De Guinees verbreekt het record van 46,5 miljoen euro, wat op de naam stond van Christian Benteke.

Keita heeft bij Liverpool een contract tot medio 2023 getekend en heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik ben erg blij met het akkoord dat we hebben bereikt en dat ik volgend seizoen onderdeel ben van Liverpool", vertelt Keita op de officiële website van Liverpool.

"Ik word onderdeel van een project waar ik ontzettend enthousiast over ben. Ik blijf speler van Leipzig, ik heb alles voor de club gegeven sinds ik het shirt draag en daar komt dit seizoen geen verandering in. Ik blijf doorgaan tot het laatste fluitsignaal."

Keita wist al flink wat doelpunten te maken voor RB Leipzig, hieronder zijn vijf mooiste van afgelopen seizoen:

Feyenoord-doelman vertrekt