Dit moet je weten over mogelijke Feyenoord-aanwinst Riechedly Bazoer

Profiel: Riechedly Bazoer (Utrecht, 12 oktober 1996) staat onder contract bij Vitesse en maakt mogelijk de overstap naar Feyenoord.

Jeugd

Bazoer begon met voetballen bij USV Elinkwijk in zijn geboortestad Utrecht. In 2006 maakte hij de overstap naar PSV, waar hij de jeugdopleiding doorliep tot de B-jeugd en uitgroeide tot jeugdinternational. In november 2012 tekende hij een contract bij Ajax.

Carrière

Op 27 oktober 2014 maakte Bazoer zijn debuut voor Ajax, in een KNVB Beker-duel tegen SV Urk (4-0). Bazoer speelde drie seizoenen bij Ajax, waarin hij tot 105 wedstrijden kwam en daarin negen keer wist te scoren. Zijn mooiste doelpunt was uitgerekend tegen de club die deze winter veel interesse heeft: Feyenoord. Hieronder de samenvatting van die wedstrijd. 

Op 14 december 2016 tekende Bazoer een contract bij VfL Wolfsburg. Met de overgang zou zo'n twaalf miljoen euro gemoeid zijn. Bazoer maakte op 7 februari 2017 zijn debuut voor Wolfsburg, tijdens een met 1-0 verloren wedstrijd in het toernooi om de DFB-Pokal uit bij FC Bayern München.

In augustus 2018 werd Bazoer verhuurd aan FC Porto. Hier werd hij in december door trainer Sérgio Conceição buiten de selectie geplaatst, door een gebrek aan discipline.

Bazoer keerde in januari 2019 terug in Nederland, bij FC Utrecht. De middenvelder speelde slechts een half seizoen in de Domstad, want in de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar Vitesse. Hij debuteerde op zaterdag 3 augustus, toen hij in basis begon in de competitiewedstrijd tegen Ajax (2-2)

Interesse Feyenoord

Feyenoord wil deze winter heel ver gaan om Riechedly Bazoer toe te kunnen voegen aan de selectie, die zelf ook open staat voor een transfer naar Rotterdam. Bazoer is na dit seizoen transfervrij, maar desondanks vraagt Vitesse een flinke transfersom, waar de clubs nog over onderhandelen. Hieronder zijn marktwaarde over de jaren.