Dit moet je weten over de oefeninterland Nederland - Georgië

Voorafgaande van het EK 2021, ook wel EURO 2020, speelt het Nederlands Elftal nog een aantal oefeninterlands. Op 2 juni speelde het in de eerste wedstrijd gelijk tegen Schotland. Zondagavond staat de tweede interland te wachten. Dan neemt Oranje het in Enschede op tegen Georgië.

weghorst nederlands elftal oranje

Hoe laat is de wedstrijd Nederland - Georgië?

De oefeninterland tussen Nederland en Georgië wordt gespeeld op zondagavond om 18:00 uur in het stadion van FC Twente

Waar is de wedstrijd Nederland - Georgië te zien?

De oefeninterland tussen Nederland en Georgië is om 18:00 uur te zien op NPO 1. Vanaf 17:35 uur start de voorbeschouwing op de wedstrijd van Oranje.

In welk stadion wordt de wedstrijd Nederland - Georgië gespeeld?

Het stadion van FC Twente is het decor van de oefeninterland tussen Nederland en Georgië. Normaal gesproken draagt het stadion de naam De Grolsch Veste, maar doordat de UEFA geen samenwerking heeft met het biermerk wordt het stadion omgedoopt tot FC Twente Stadion. Bij de wedstrijd van Oranje mogen 7500 supporters aanwezig zijn.

Op welke spelers van Georgië moet Oranje letten?

Georgië staat op plek 91 in de FIFA World Ranking. Kijkend naar de selectie van Georgië, springen er een aantal spelers uit. Zo zijn daar Khvicha Kvaratskhelia van Roebin Kazan, Davit Khocholava van Shaktar Donetsk, Guram Kashia (ex-Vitesse) en Giorgi Chakvetadze van Club Brugge.

Historie Nederland tegen Georgië

Het zal zondagavond de eerste keer zijn dat het Nederlands Elftal en Georgië tegenover elkaar staan. In het verleden kwamen de twee landen elkaar nog niet eerder tegen. Wel heeft het nationale team van Georgië ooit een Nederlander als bondscoach gehad. Niemand minder dan Jan Boskamp was in 1999 voor een korte periode de coach van Georgië.