Feyenoord opent jacht op koploper Ajax: "Je moet vertrouwen hebben in je team"

Tyrell Malacia is niet verrast over het feit dat Feyenoord op de deur klopt bij koploper Ajax. De Rotterdammers staan slechts één punt achter op de koploper. Voorafgaand aan dit seizoen twijfelde de buitenwacht aan het kwaliteitsverschil, maar de linksback was destijds al van mening dat zijn team tot grote dingen in staat is.

"Wie had dat gedacht?", vraagt Hans Kraay jr. aan Malacia, nadat Feyenoord na een 5-0 zege op Fortuna Sittard het gat met Ajax heeft teruggebracht naar één punt. "Wij", antwoordt Malacia stellig tegenover ESPN. "Je moet toch vertrouwen in je team hebben? Je speelt bij Feyenoord en we gaan altijd voor het hoogst haalbare. We hadden tijdens de voorbereiding al het gevoel dat we dit seizoen iets moois konden gaan neerzetten. Het is toch de bedoeling dat we Ajax in de nek hijgen"?

De verdediger van de club uit Rotterdam-Zuid bevestigt dat hij niet snel nerveus wordt en al helemaal niet nu hij de laatste weken in een goede flow zit. "Ik heb natuurlijk gesprekken met de trainer. Hij laat me ook beelden zien met wat beter kan. Maar ik ben al kritisch van mezelf." Malacia stelt dat hij aan de bal steeds vaker betere keuzes maakt. "Daar heb ik veel stappen in gemaakt. Als de ruimte er is, moet ik de bal altijd vooruit spelen".