Wesley Sneijder gunt voormalig ploeggenoot de titel: 'Een winnaar in het kwadraat'

Wesley Sneijder volgt de spannende titelstrijd in Spanje nauwlettend. Hoewel de voormalig international het Ronald Koeman gunt, hoopt hij stiekem dat Real Madrid kampioen wordt.

Titelstrijd

Sneijder zou het de aanvoerder van Real Madrid in het bijzonder gunnen: "Vooral voor Sergio Ramos zou ik het fantastisch vinden als Real Madrid kampioen wordt. En let op hé. Hoe belangrijk het wordt dat hij weer fit is", vertelt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Aankomend weekend gaat zeer belangrijk zijn in de strijd om het kampioenschap in Spanje. Zaterdagmiddag neemt Atlético Madrid het namelijk op tegen FC Barcelona, een dag later spelen Real Madrid en Sevilla tegen elkaar.

Sergio Ramos

Wesley Sneijder zou er niet van opkijken als Ramos een cruciale rol gaat spelen tijdens de ontknoping van de competitie: "Een winnaar in het kwadraat. We hoeven er geen doekjes om te winden dat Real Madrid niet meer het Real Madrid van de laatste jaren is. Maar dan vind ik het prachtig om te zien dat bijvoorbeeld Karim Benzema de ploeg op sleeptouw neemt. Het is mooi als hij daar de hulp van Ramos bij kan krijgen", aldus Sneijder over zijn oude club.

In zijn tijd bij Real Madrid speelde Sneijder nog samen met de Spaanse verdediger. Hij kan zich nog goed herinneren hoe de mandekker toen al was: "Destijds begin twintig, maar ontzettend gedreven. Het onoverwinnelijke heeft hij de laatste jaren over zich gekregen. Het is toch niet normaal hoe belangrijk hij voor Real Madrid en Spanje is geweest?"

Feyenoord-doelman vertrekt