Sparta en Fraser na dit seizoen uit elkaar

Sparta Rotterdam liet dinsdagochtend weten dat de Rotterdamse club en trainer Henk Fraser na het seizoen niet meer samen verder gaan.

Fraser (55) is bezig aan zijn vierde seizoen als coach bij de Spartanen en nu dus ook zijn laatste. De club staat op dit moment op plek zestien van de ranglijst.

Goed afsluiten

De oefenmeester, die ook assistent-trainer is van Louis van Gaal bij het Nederlandse elftal, laat weten dit seizoen goed te willen afsluiten: “Ik werk al 3,5 jaar bij een prachtige club en van die periode zijn we drie seizoenen heel succesvol geweest met een promotie die ik nooit zal vergeten, een elfde plaats en vorig seizoen zelfs een achtste plaats en kwalificatie voor de play-offs. Dit seizoen gaat het moeizamer, maar ik heb samen met mijn staf de volledige motivatie om Sparta naar een goed einde van het seizoen te brengen.”

Ook vertelt Fraser dat het een goed moment is voor de geboren Surinamer om zijn vertrek aan te kondigen bij Sparta, zodat de club zich goed kan oriënteren op een nieuwe hoofdtrainer volgend seizoen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp staat daar hetzelfde in als Fraser: “Henk heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt om gebruik te maken van een clausule om aan het eind van het seizoen te stoppen bij Sparta. Hij wil daarmee de club voldoende tijd geven om een nieuwe trainer aan te stellen. Voor de resterende maanden werken we allemaal aan niets anders dan op een zo goed mogelijke manier af te sluiten bij Sparta, met behoud van het Eredivisieschap.”

Volgende stap

Wat de volgende uitdaging wordt voor Fraser is nog niet bekend. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord, stond al vaker op lijstjes van grote Eredivisie-clubs. Het is afwachten welke keuzes de hoofdtrainer gaat krijgen in de zomer.