'Ajax en Spurs naderen akkoord over transfer Bergwijn'

The Athletic meldt dat Ajax en Tottenham Hotspur een akkoord naderen over de komst van aanvaller Steven Bergwijn. De Oranje-international is op dit moment nog op vakantie, maar de kans is groot dat hij terugkeert en deel uitmaakt van de selectie van trainer Alfred Schreuder.

Eerder op de dag bracht clubwatcher Mike Verweij al naar buiten dat de Amsterdammers het huidige transferrecord, 22,5 miljoen euro voor Haller, ruimschoots gaan verpulveren. Er is echter nog geen exacte transfersom bekend, maar een bedrag van zo'n 25 miljoen euro lijkt realistisch. Het is daarbij nog niet bekend welke bonusconstructies er aan de deal verbonden zijn en tot welk bedrag het kan oplopen.

Het lijkt dus maar een kwestie van tijd totdat de deal afgerond is en Bergwijn gepresenteerd wordt in Amsterdam. De vleugelaanvaller kan een contract tekenen voor vijf jaar. Door het afronden van de eerste zomertransfer slaat Ajax een goede slag, maar zijn zij zeker nog niet klaar. Brobbey is namelijk het volgende transfertarget. De landskampioen wil de aanvaller weer in de armen sluiten en hoopt snel te kunnen handelen.

Daarnaast hebben de Amsterdammers ook prijskaartjes gehangen aan het gewilde trio Timber, Antony en Martínez. De Nederlandse verdediger en zij Argentijnse collega moeten minimaal tussen de 50 en 60 miljoen opleveren, maar Antony kost minstens 70 miljoen euro. Álvarez mag vertrekken van de clubleiding en hij heeft een prijskaartje van 30 miljoen euro. Clubwatcher Verweij denkt echt niet dat het een optie voor Ajax is om al deze spelers te verkopen.