Rutten over historische 10-0: “Wilde Feyenoord niet vernederen"

In 2010 behaalde PSV een verbluffende overwinning van 10-0 op Feyenoord in de Eredivisie. Tijdens het programma Goedemorgen Eredivisie is Fred Rutten te gast, die destijds de coach was van de Eindhovense ploeg. Terugkijkend op het aanstaande duel tussen PSV en Feyenoord, reflecteert Rutten op deze historische wedstrijd.

psv-feyenoord eindstand 10-0, tien tegen nul.

Dit was de trainer van PSV die met 10-0 van Feyenoord won

Opmerkelijk genoeg geeft Rutten aan dat hij helemaal niet uit was op een overwinning met zo'n grote marge. Bij ESPN deelt Rutten zijn herinneringen aan die wedstrijd. "Het spel verliep aanvankelijk gelijkwaardig, maar dankzij een moment van genialiteit van Jonathan Reis kwamen we op voorsprong. Vervolgens kreeg Feyenoord een rode kaart," vertelt Rutten.

Ondanks dat de ruststand slechts 2-0 was, waren de PSV-spelers vastberaden om door te blijven gaan. "Ik kon aan de gezichten van de spelers, zoals Jeremain Lens, zien dat ze wilden blijven scoren."

De voormalige trainer geeft aan dat hij op een gegeven moment genoeg vond. "Ik had het gevoel: het is nu welletjes. Dus heb ik spelers gewisseld. Na de 5-0 dacht ik: dat is voldoende, laten we andere spelers de kans geven. Maar de spelers bleven doorgaan. Het stopte niet."

Samenvatting PSV-Feyenoord, tien - nul

Hans Kraay 

Tijdens de uitzending reageert Hans Kraay junior op de laatste opmerking van Rutten. "Dit is nieuw voor mij. Een trainer die zijn spelers wilde afremmen en het wel prima vond." Rutten heeft daar een eenvoudige verklaring voor. "Misschien ben ik daarin een uitzondering in het trainersvak. Waarom zou je spelers vernederen?"