Alles over Hans Kraay, dolle duikavonden, jasje en zijn kaartenrecord

Hans Kraay, presentator bij ESPN (voorheen FOX Sports) en voormalig tafelgast bij Vandaag Inside, zorgt altijd voor spraakmakende momenten. De leukste fragmenten.

Waarom mag Hans Kraay Wilfred Genee niet?

Hans Kraay is het vaak niet eens met presentator Wilfred Genee en dat laat hij hem ook duidelijk merken tijdens de uitzendingen van Veronica Inside (tegenwoordig Vandaag Inside)

"Houd je bek of ik geef je een poffert"

Is het Hans Kraay of Hans Kraaij?

Naast dat Kraay (Kraaij) zich regelmatig boos maakt op presentator Wilfred Genee en hem uitmaakt voor paardenlul, komt ook vaak zijn vrouw Sophie ter sprake, dat ze alvast kan gaan klaarliggen voor een dolle duikavond.

Met wie beleeft Hans Kraay dolle duikavonden?

De vrouw van Hans Kraay jr., Sophie Nuijten, werd regelmatig besproken aan tafel met René van der Gijp en Johan Derken. Of beter gezegd: zijn dolle duikavonden. 

Waarom gooit Hans Kraay altijd met zijn jasje?

Hansie Hansie is ook trainer. Zo was hij in het verleden coach van JVC Cuijck en later FC Lienden. Langs de lijn laat hij zich nog wel eens gaan, tot groot plezier bij de heren van VI. Het meest iconische moment? Het jasje.

Hoe stootte Hans Kraay zijn hoofd tegen spelerstunnel

Het was een wonder dat Kraay in deze uitzending aanschoof aan de tafel bij toen nog Voetbal Inside. Tijdens zijn werkzaamheden voor FOX Sports knalde hij met zijn hoofd tegen de spelerstunnel van De Kuip aan. Het leverde de voormalig voetballer van onder meer Telstar en De Graafschap een flinke hoofdwond op. Die door Feyenoord-dokter Casper van Eijck ter plekke werd gehecht.

Hans Kraay stoot hoofd tegen spelerstunnel

Waarom was het interview van Hans Kraay met Ruud Gullit zo spraakmakend?

Hans Kraay jr. blijkt ook best wat journalistieke vaardigheden te hebben en heeft door de jaren heen een hoop mooie interviews gehouden, zoals deze in zijn periode bij SBS6 met Ruud Gullit. Pijnlijk.

Hoevaak moet Ruud Gullit ontkennen dat hij het hier niet met Kraay over heeft gehad. Tel even mee. Maar liefst 16 (!) keer. Echt waar, bekijk de beelden maar.

Hoevaak clashte Hans Kraay en Louis van Gaal tijdens interviews?

En wat te denken van zijn interviews met de toenmalige bondscoach Louis van Gaal. Dat liep nooit echt lekker tussen die twee.

Wie is de vader van Hans Kraay?

Voor wie zich afvraagt waarom het eigenlijk Hans Kraay jr. is en niet gewoon Hans Kraay; dat heeft alles te maken met zijn vader, Hans Kraay sr.  De oud-trainer en voormalig speler van Feyenoord schoof met Willem van Hanegem aan in de eerste variant van wat tegenwoordig Veronica Inside heet. Toen in Voetbal Insite met Johan Derksen en Wilfred Genee. In 2017 overleed Hans Kraay senior.

Had Van der Gijp ging een relatie met de zus van Hans Kraay?

Rene van der Gijp heeft vaak over de familie van Hans Kraay jr. Bijvoorbeeld over zijn zus. "Hans Kraay senior zei ooit tegen mij. Als je mijn dochter maar met rust laat, schiet ik je hartstikke dood. Toen zei ik hem: Dan ben je twee weken te laat." Van der Gijp speelde bij PSV toen Kraay sr. daar de trainer was.

"Die heb ik ook geneukt..."

Hans Kraay maakt kennis met Sensi

Hans Kraay wordt weer eens boos

Waar voetbalde Hans Kraay?

Hans Kraay jr. startte zijn voetbalcarrière bij AZ. Via de Engelse club Brighton, het Amerikaanse San Jose, het Canadese Edmonton, de Graafschap en RKC Waalwijk kwam Hans terecht bij FC Den Bosch.

Hoeveel rode kaarten ontving Hans Kraay tijdens zijn voetballoopbaan?

De rode kaart die Hans Kraay 24 wedstrijden schorsing kostte achtervolgt hem nog steeds: 'Schaam me kapot' Eigenlijk heeft Hans Kraay er geen zin in om nóg eens een keer te vertellen over 15 oktober 1983, de datum die hem altijd zal blijven achtervolgen.

Waarom werd Hans Kraay voor een seizoen lang geschorst?

In oktober 1983 raakte hij ernstig in opspraak nadat hij in een wedstrijd tegen FC Wageningen scheidsrechter Wil de Vrieze tegen de grond duwde. Hij werd aanvankelijk tot het einde van het seizoen geschorst, maar de straf werd teruggebracht tot vijftien wedstrijden.

Waar woont Hans Kraay?

Hans Kraay jr. woont in Ophemert met zijn vrouw Sofie. Hij heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Waarom is Hans Kraay niet meer te gast bij Vandaag Inside? (voorheen Veronica Inside)

De voormalig vaste gast van de voorganger van Vandaag Inside zat regelmatig als gast aan tafel bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Toen hij in eerste instantie niet meegenomen werd naar de dagelijkse talkshows, besloot ESPN-journalist Kraay jr. dat hij niet langer bij het programma wilde aanschuiven.

Welke record staat op Hans Kraay zijn naam? Snelste gele kaart in de Eredivisie

Hans Kraay jr. heeft een bijzonder record op zijn naam staan sinds 5 september 1992. De harde, snel opgefokte voetballer krijgt tijdens de wedstrijd Feyenoord - SVV Dordrecht al na drie seconden een gele kaart. Tot op de dag van vandaag heeft 'HansieHansie' daarmee het record in handen voor de snelste gele kaart ooit in het betaalde voetbal.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers