'Twee transferkandidaten en mogelijk vertrek van sterkhouder bij PSV'

Het seizoen is voor PSV ten einde en de club is al actief bezig met het versterken van de selectie voor komend seizoen. Couhaib Driouech en Jeremiah St. Juste zijn mogelijke aanwinsten en basisspeler Jerdy Schouten ontvangt interesse vanuit het buitenland.

Driouech

De 22-jarige linksbuiten stond al eerder op de radar van PSV. In de afgelopen winterse transferperiode werd er al gevraagd naar de aanvaller, toen liep het echter op niets uit. Excelsior speelt zondag twee juni de tweede play-off finale tegen NAC Breda, de eerste pot eindigde in een 6-2 overwinning van Breda. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink wil PSV de transfer na deze wedstrijd rondkrijgen. De interesse in de Marokkaan werd een nieuw leven ingeblazen afgelopen weken. Driouech heeft een huidige marktwaarde van 4 miljoen euro en heeft nog een contract bij de club uit Rotterdam tot medio 2025.

St. Juste

De Nederlandse verdediger zou een welkome aanwinst zijn bij PSV, zeker met het mogelijke vertrek van André Ramalho. Toch is het allesbehalve zeker dat de 27-jarige St. Juste verkast naar Eindhoven deze zomer. Er zou namelijk meer dan 10 miljoen euro geboden moeten worden en daarnaast is Sporting Lissabon niet van plan de verdediger te laten gaan deze zomer, dit melden bronnen rondom de speler zelf. Het zal grotendeels afhangen van St. Juste zelf, bij zijn Portugese werkgever hoeft hij niet bang te zijn voor een tekort aan minuten. Dus het is de vraag of PSV door gaat pakken op de beoogde transfer of actie onderneemt door zich bij een andere kandidaat te melden.

Jerdy Schouten

PSV haalde de defensieve middenvelder vorige seizoen voor 15 miljoen euro van Italiaanse club FC Bologna. Na één seizoen in Eindhoven heeft Schouten zich al in de kijkers gespeeld bij meerdere Europese topclubs. Zo zouden volgens Eindhovens Dagblad Borussia Dortmund en Juventus interesse hebben in de Oranje-international. Toch hoeft PSV zich nog geen zorgen te maken, Schouten vertrekt alleen bij een absoluut ‘topaanbod.’ Schouten heeft in een jaar tijd zijn marktwaarde omhoog gespeeld naar 28 miljoen euro en staat onder contract bij de Eindhovenaren tot medio 2028. Verder is het voor PSV afwachten wie er allemaal vertrekken en wie de club nog meer gaat aantrekken. 

Feyenoord-doelman vertrekt