'PSV wil snel reageren bij vertrek Gakpo, AZ-ster hoog op wensenlijst'

Ruud van Nistelrooij laat weten dat PSV gaat reageren bij een vertrek van sterspeler Cody Gakpo. Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat Jesper Karlsson één van de opties is, maar de vraagprijs van de Alkmaarders vormt vooralsnog een struikelblok.

De clubleiding van de Brabantse club begint steeds meer rekening te houden met een tussentijds vertrek van Gakpo. De aanvaller maakte indruk in de Eredivisie, maar was voor Oranje ook van onschatbare waarde in de groepsfase van het WK in Qatar. AZ wil flink cashen voor de Zweed en heeft een bedrag van zo'n twintig miljoen euro aan de schoenen van Karlsson gehangen. Dat betekent dat zijn mogelijke komst het huidige transferrecord, dat staat op veertien miljoen euro, zou gaan verpulveren.

Hij is echter niet alleen, want ook de naam van Viktor Tsygankov zingt rond in Eindhoven. De 25-jarige aanvaller komt uit Oekraïne en staat momenteel onder contract bij Dinamo Kiev, maar beschikt over een aflopend contract. Dat maakt zijn financiële plaatje erg aantrekkelijk voor PSV, maar zijn salaris vormt wél een probleem. Het is onduidelijk of de Eindhovenaren dat willen betalen.

In navolging van VI is nu ook het ED op de hoogte van de serieuze zorgen bij de clubleiding van de EIndhovenaren. Een vertrek van Gakpo deze winter begint steeds realistischer te worden, want Manchester United blijgt geïnteresseerd. Er zijn echter meer kapers op de kust, want volgens Voetbal International zijn clubs van het kaliber Real Madrid, Liverpool en Bayern München ook onder de indruk van de diensten van de 23-jarige aanvaller.