‘Erik ten Hag ontslagen bij Manchester United: Opvolger staat klaar’

Erik ten Hag zal na de FA Cup finale tegen Manchester City ontslagen worden. Dat melden verschillende Engelse media, waaronder The Guardian. De Engelse bron noemt dat het besluit al vast staat. Dit betekent dat zelfs bij het winnen van de beker, de Nederlander ontslagen zal worden. 

Erik ten Hag ontslagen bij Manchester United 

De kritiek op Ten Hag nam dit seizoen toe vanwege de tegenvallende resultaten van de club. Met een teleurstellende achtste plaats dreigt de club voor het eerst sinds jaren Europees voetbal mis te lopen, enkel bij het winnen van de FA Cup kan de Engelse grootmacht nog instromen in de Europa League. The Guardian meldt dat het bestuur van de club niet anders ziet dan snel afscheid te nemen van de Nederlander.

Erik ten Hag bij Manchester United: Statistieken 

Erik ten Hag begon op 1 juli 2022 aan zijn baan als trainer bij Manchester United. Zijn eerste seizoen verliep goed. Met een derde plek en het winnen van de Carabao Cup, wist Ten Hag de club voor het eerst sinds jaren weer aan een prijs te helpen. Dit seizoen verliep echter een stuk minder, zo kwam de club niet door de groepsfase van de Champions League heen, werden er veel nederlagen geleden en was het spel vaak niet om aan te zien. Ten Hag nam Manchester United 113wedstrijden onder zijn hoede. 67 duels werden gewonnen, 15 gelijkgespeeld en 31 verloren. Het gemiddelde aantal punten per wedstrijd van de trainer bij de Engelse topclub bedraagt 1,91

Opvolger die Feyenoord afwees staat klaar 

Mauricio Pochettino, Graham Potter, Roberto de Zerbi en Kieran McKenna worden genoemd als opvolgers van Ten hag. McKenna zou topfavoriet zijn om de trainer op te volgen. De trainer met de Noord-Ierse nationaliteit, werkte in het verleden al als assistent-trainer bij Manchester United. Met zijn huidige werkgever, Ipswich Town, wist hij in twee seizoenen twee keer promotie af te dwingen en komt de club komend seizoen in de Premier League uit. De succescoach werd eerder nog gelinkt aan Feyenoord, maar zou de club afgewezen hebben

Ajax grijpt naast Ten Hag, Duitse topclub had ook interesse 

Alex Kroes wilde Erik ten Hag maar al te graag terug naar Ajax halen. De club stelde echter Francesco Farioli aan, welke een contract tot medio 2027 tekent. Ten Hag werd eerder nog gelinkt aan een terugkeer naar Bayern München.

Feyenoord-doelman vertrekt