Rust bij #ajafey; dit was de eerste helft van De Klassieker

Ajax en Feyenoord hebben de eerste 45 minuten achter de rug! De Amsterdammers begonnen, zoals Arne Slot voorafgaand aan het duel al had gezegd, erg agressief aan het duel. Na negen minuten vond de eerste kans van de wedstrijd pas plaats en die was direct raak! Santiago Giménez maakte ook de 0-2.

Dat deed de Mexicaanse topschutter op aangeven van Quinten Timber. De middenvelder plukte op zijn beurt zomeraanwinst Anton Gaaie eenvoudig van de bal en gaf de assist op zijn collega uit de voorhoede. Ook de 0-2 is de verdediger aan te rekenen, want een dramatische pass eindigt in de voeten van Giménez en hij faalt wederom niet in de Johan Cruijff Arena en schiet de tweede Feyenoord-treffer tegen de touwen.

Daarna ligt het spel een aantal minuten stil, omdat er vanuit het publiek een plastic beker het veld op is gegooid. Serdar Gozubuyuk ging in gesprek met de veiligheidscoördinator en toen de dader van de tribune verwijderd was, kon het spel weer verder. Na de hervatting werd het echter niet veel beter, want vlak voor rust maakte Igor Paixao de derde Feyenoord-treffer van de middag en daardoor completeert hij de vernedering voor de thuisploeg. 

Na de derde treffer van de middag was het opnieuw raak en werd er door de harde kern van Ajax vuurwerk op het speelveld gegooid en ditmaal werd door de leidsman besloten om definitief naar binnen te gaan. Na een korte pauze wordt duidelijk dat burgermeester, Femke Halsema, mag gaan beslissen over de afronding van het duel bij een nieuw incident. Dilan Yesilgöz, Minister van Veiligheid en Justitie, was niet te spreken over de actie. De lijstrekker van de VVD liet zich op X uit over de actie in Amsterdam.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten

Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"