Liverpool bevestigt komst Arne Slot

Arne Slot is vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer van Liverpool. De Engelse topclub maakt dit via haar officiële kanalen bekend.

Duurste Nederlandse trainer ooit

Arne Slot tekent een contract tot medio 2027 bij Liverpool. De trainer had nog voor twee jaar een contract in Rotterdam en Feyenoord ontvangt daarom ook twaalf à dertien miljoen euro voor de transfer. Slot is daarmee de duurste Nederlandse trainer ooit. Feyenoord verliest daarmee niet alleen hun trainer, maar ook assistent Sipke Hulshoff die met Slot meegaat. Verder gaat ook Ruben Peters mee. Liverpool heeft de komst van het tweetal echter nog niet bevestigd.

Lastige klus

De Overijsselse trainer treedt in de voetsporen van Jürgen Klopp. Dat is geen makkelijke opgave, want de Duitser is populair in Liverpool. Negen seizoenen lang was hij coach voor het team van onder meer Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch. Klopp speelde in zijn tijd bij Liverpool drie Champions League finales, waarvan er eentje gewonnen werd. Ook werd het eerste kampioenschap in dertig jaar gewonnen. De trainer nam na zijn laatste wedstrijd voor Liverpool, tegen Wolverhampton Wanderers, afscheid van Anfield. Daarin zong hij een liedje voor zijn opvolger.

'Ik zal de club zeker blijven volgen' 

Op de Feyenoordsite komt Slot met een reactie: "Het is bepaald geen eenvoudig besluit om de deur achter je dicht te trekken bij een club waar je zoveel mooie momenten hebt beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol hebt samengewerkt. Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap."

Slot heeft mooie woorden voor Feyenoord

"Feyenoord is de club waar ik de eerste grote successen heb mogen vieren in mijn carrière als trainer en ontzettend veel mooie wedstrijden heb beleefd, dus koester ik die herinneringen nadrukkelijk”, vervolgt Slot. „En als voetballiefhebber zal ik de club ook zeker blijven volgen, niet in de laatste plaats omdat ik er van overtuigd ben dat er in Rotterdam nog heel veel moois in het verschiet ligt. Ik wens Feyenoord en iedereen die deze schitterende club een warm hart toedraagt alle goeds voor de toekomst."

Opvolger Arne Slot

Wie volgend voetbalseizoen de trainer van Feyenoord is, is nog onbekend. Wel gaan er een aantal namen rond.

Feyenoord-doelman vertrekt