Feyenoord hoger ingeschat dan koploper PSV: “Zij stoppen er meer energie in”

PSV en Feyenoord staan zondagmiddag lijnrecht tegenover elkaar in het Philips Stadion, maar op de ranglijst staan de twee topploegen tien punten uit elkaar. Jetro Willems laat optekenen dat hij liever tegen zijn oude werkgever speelt.

De vleugelverdediger van Heracles Almelo vindt spelen tegen de formatie van trainer Arne Slot een stukje lastiger, zo vertelt hij bij Rondo. "Ik speel denk ik liever tegen PSV, door de manier waarop Feyenoord druk zet en hoeveel energie ze erin leggen. Dat geeft je toch een ander soort gevoel. PSV laat je op sommige momenten ook voetballen”, vertelt de man met 192 duels in dienst van de Brabanders op zijn naam.

Feyenoord beter dan PSV?

Willems wil zich niet wagen aan een waardeoordeel over de twee concurrenten. "Het is gewoon totaal anders. Ik denk dat Feyenoord er meer energie instopt en dat PSV individueel beter is. PSV heeft meer kwaliteit, vooral ook op de bank. Als Feyenoord aan de buitenkant wisselt, komt Jahanbakhsh of Minteh erin. Bij PSV heb je er een stuk of vier die erin kunnen komen."

Desondanks ziet hij wél een verschil in technische staf en daarin deelt hij een groot compliment in de richting van Feyenoord. "Ze zijn tactisch zeker beter dan PSV. Met veel minder budget. Mijn respect naar Slot, hoe hij het doet."