Koeman wil Engelse club kopen met Kuijt, Bergkamp en Larsson

Voormalige voetbalgrootheden Dirk Kuijt, Ronald Koeman, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson bundelen hun krachten met Rob Jansen om gezamenlijk een voetbalclub in Engeland te verwerven, zoals bekend werd gemaakt in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Podcast KieftJansenEgmondGijp

Hoewel de specifieke club nog niet bekend is gemaakt, is duidelijk dat de plannen van dit vijftal serieus zijn. Jansen: "We zijn bezig met het aankopen van een club in Engeland. Ik kan nog niet zeggen welke club, maar ik kan wel bevestigen met welke groep we dit gaan doen: Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en Dirk Kuijt."

Club kopen in League Two of League One

Het gezelschap richt zich momenteel op clubs in League Two of League One, met ondersteuning van adviseurs en reeds aanwezige financiers. Jansen benadrukte dat de locatie niet per se in Londen hoeft te zijn. Het doel is om de voetbalclub op alle fronten te beheren volgens hun eigen visie, inclusief trainingen, gastvrijheid, merchandising en marketing. 

“De namen die ik noem gaan ook een bepaalde arbeid verrichten binnen de club. Henrik Larsson zou hoofdcoach willen worden. Bergkamp gaat de academie opzetten. En Koeman komt ook over om zijn dingen te doen.”

Wat deze Engelse club moet kosten

Hoewel nog reglementaire goedkeuring vereist is, lijkt het plan haalbaar. De aanschafprijs van clubs in Engeland varieert sterk, met een geschatte investering van rond de tien miljoen. De betrokkenen nemen hun tijd om zorgvuldig een geschikte club te selecteren, momenteel gericht op locaties nabij Manchester en Birmingham.

De beleving is enorm daar. Als je die clubs bezoekt daar. De beleving is niet te vergelijken met andere clubs in Europa. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het allemaal definitief gebeurt.